Vitesse United is een Community Champions project in samenwerking met zeven andere betaald voetbalclubs, EFDN en de Eredivisie. Vitesse United gebruikt sport en de sociale kracht van voetbal als middel om jongeren te bereiken en te betrekken in een uniek (op voetbal gebaseerd) MDT-traject.

Het maatschappelijk diensttijd project Vitesse United richt zich op jongeren tussen de 15 en 27 jaar oud. In een 16-weken programma zetten zij zich in voor hun wijk. In groepsverband gaan ze aan de slag met vaardigheden zoals creativiteit, communiceren, innoveren en ondernemen. Deze vaardigheden brengen zij in de praktijk door het organiseren van buurtactiviteiten, wijktrainingen, evenementen voor jong en oud of deelname aan de jongerenraad.

Daarnaast wordt er wekelijks gevoetbald en gaan zij op sportief gebied “de strijd” aan, door middel van lokale voetbalcompetities in Arnhem en omgeving. Ook zijn er landelijke voetbalcompetities met de andere Community Champion Clubs: Excelsior, Feyenoord, De Graafschap, FC Emmen, RKC Waalwijk, Sparta en FC Twente.

Naast de maatschappelijke impact van de jongeren wordt alle inzet uiteindelijk beloont met een erkent MDT-certificaat, deze staat uiteraard mooi op het CV. Daarnaast sparen zij door middel van het Community Champions puntensysteem voor mooie producten als trainingspakken, wedstrijdkaarten, tegoedbonnen en merchandise.

Ben jij tussen de 15 en 27 jaar en wil je graag investeren in jezelf? Meld je dan aan voor Vitesse United! De eerste cyclus van dit programma start in maart 2022. Er is maar beperkt plek dus twijfel niet en vul het formulier op deze pagina in.

Neem voor meer informatie contact op met Bram Langelaar: b.langelaar@vitessebetrokken.nl